Tuesday, 20 March 2018

MAPS

Our next trip for this Mac school holiday is to MAPS or Movie Animation Park Studio located in Perak.


Dibuka pada pukul 10 pagi setiap hari.


Pastikan tiba 15 minit awal kerana ada seisi bergambar bersama maskot theme park ini.


Anak yang kecik ni yang paling excited . Berlari masuk terus.


Soft launch around June last year . Masih ada bahagian yang masih belum dibuka. Memang dalam website MAPSPERAK ni dah declare so tak lah terkejut sangat. Alang-alang sampai Perak kita singgah jugak lah kat sini .


Tak sabar nak jelajah MAPS ni.


4D Adventure Theatre menjadi pilihan pertama .  4D theatre ni setaraf Universal Studio dan Disneyland punya 4D theatre. Tak sangka juga. Thumbs Up.


Peminat Boboiboy.


Semua tempat dia nak masuk.


Semua tempat dia nak panjat...layan kan ajelah.


Ingat dah sampai Rome tadi.


Coral Kingdom. Indoor playground. Rehat untuk makan dan berlindung dari matahari yang sedang terik di luar.


Lepas makan sambung lagi main.


Cuti sekolah tapi tak ramai pengunjung. Apa lagi, layan dua tiga round lah setiap game.


Memang theme park yang sesuai untuk anak-anak dibawah usia 15 tahun.


Anak-anak kenal nama robot ni. Bersungguh-sungguh suruh ambil gambar...layankan aje lah.


Satu lagi stunt show yang world class. Sama macam yang ada dekat Movie World Australia.


Upside down ??



Beratur nak main kereta langgar.


Tak tahulah berapa kali dah main benda ni. Sampai ke malam kot asyik ulang main kereta langar ni.


Pastikan anda melihat di sekeliling. Maskot-maskot ni akan keluar untuk bergambar dengan anda.


Star Wars ke Star Trek ni ??


Layan kan aje kalau anak-anak nak bergambar. Ini tempat mereka.


Jangan tegur...mereka sedang berimaginasi


Kereta smurf ni pun banyak kali M.Hazlam main. Hanya untuk kanak-kanak dibawah 6 tahun.


Kakak dan Abang terpaksa tunggu adik dalam rumah Smurf.


Smurfs theater . Juga world class.


Maskot yang paling ditunggu-tunggu. Boboiboy


Banyak restoran dan kedai cenderahati terdapat di sini.


Antara cabaran yang ingin dilalui.


Jumpa maskot smurfs lagi


Main-main jugak. Jangan sampai lupa solat . Ada 2 ruangan solat disediakan di dalam theme park ini.


Waktu malam akan ada parade di mana semua maskot akan keluar dan kita akan dapat bergambar dengan mereka.


Yaya


Show stunt ni kami layan lagi pada waktu malam. Ada sedikit kelainan berbanding acara pada waktu siang.Untuk pengetahuan anda juga hanya cuti sekolah dan hujung minggu sahaja theme park ni tutup pukul 10 malam. 


Birthday boy Hazim dan Hazlam.


Kebetulan pula. Tarikh lahir M.Hazim sama dengan superhero Boboiboy ni. Apa lagi, adik-adik gelak seronok lah abang dia ni sebenarnya Boboiboy.